پروپوزال کارشناسی ارشد طراحی پلی کلینیک تخصصی با رویکرد معماری پایدار
فرمت فایل دانلودی: .docفرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 8
حجم فایل: 86 کیلوبایت
پروپوزال کارشناسی ارشد طراحی پلی کلینیک تخصصی با رویکرد معماری پایدار
تعداد صفحات : 8 و قابل ویرایش
این پژوهش ابتدا به بررسی ابعاد معماری پایدار و اصول اساسی آن و سپس تاثیر آن در معماری سبز بیمارستانی پرداخته و اهداف آن را بیان داشته تا اصول بنیادی آن را بر اساس امتیازات معماری سبز برای طراحان فضاهای درمانی که بدنبال رویکرد جدید و پایداری تحت عنوان بیمارستان سبز می باشند را بیان نماید
چکیده
گذراندن ساعت های طولانی در محیط های درمانی معمولاً برای بیماران، ملاقات کنندگان و پرسنل، تجربه ای تنش زا است. هر تلاشی در راستای کاهش این تنش، نتیجه ی مثبت در روند درمان و افزایش کیفیت این فضاها در پی خواهد داشت. دسترسی به فضای سبز و مناظر طبیعی می تواند در کاهش استرس و بهبودی بیماران تأثیر بسزایی داشته باشد. در قرون گذشته، طبیعت سبز، نورخورشید و هوای تازه از ملزومات مؤثر در شفابخشی در محیط های درمانی محسوب می شدند. لذا به تدریج طراحی بیمارستان ها از سبک بین المللی به طراحی در محیط های محلی تغییر یافت و بار دیگر بکارگیری طبیعت در مراکز درمانی مورد توجه قرار گرفت.
این پژوهش ابتدا به بررسی ابعاد معماری پایدار و اصول اساسی آن و سپس تاثیر آن در معماری سبز بیمارستانی پرداخته و اهداف آن را بیان داشته تا اصول بنیادی آن را بر اساس امتیازات معماری سبز برای طراحان فضاهای درمانی که بدنبال رویکرد جدید و پایداری تحت عنوان بیمارستان سبز می باشند را بیان نماید که در نهایت با ارزیابی کاربرد بیمارستان های سبز هدفی را دنبال کنند که علاوه بر حفظ ساختار داخلی و عملکردی بیمارستان ها، از نظر استاندارها و معیارهای طراحی و ساخت این گونه بناهای سبز قابل پذیرش باشد. هدف اصلی پژوهش ضمن معرفی این رویکرد جدید در طراحی مراکز درمانی، شناخت سازمان های بین المللی مرتبط با معماری سبز بیمارستانی و پروسه دریافت عنوان معماری سبز از این سازمان ها می باشد زیرا به صرف رعایت اولیه اصول معماری سبز، نمی توان یک بیمارستان و یا هر بنایی دیگری را معماری سبز نامید.
واژگان کلیدی: فضاهای درمانی، معماری پایدار، معماری سبز