کالج فایل

کالج فایل مرجع دانلود پایان نامه و مقالات دانشگاهی رشته های پرطرفدار

کالج فایل

کالج فایل مرجع دانلود پایان نامه و مقالات دانشگاهی رشته های پرطرفدار

پیوندهای روزانه

نوع فایل: word (قابل ویرایش)

تعداد صفحات : 95 صفحه

حجم : 1997 کیلوبایت

پایان نامه افزایش کارایی پارامترهای تامین کیفیت VoIP از طریق بهبود پروتکل‌های مسیریابی MANET

1 مقدمه

1-1 شبکه موردی سیار چیست؟

شبکه موردی سیار[1] شبکه‌ای است که توسط میزبان‌[2]های بی‌سیم که می‌توانند سیار هم باشند تشکیل می‌شود. در این شبکه‌ها لزوما از هیچ زیرساخت پیش‌ساخته‌ای استفاده نمی‌شود. بدین معنا که هیچ زیرساختی مانند یک ایستگاه مرکزی، مسیریاب[3]، سوئیچ[4] و یا هر چیز دیگری که در دیگر شبکه‌ها از آنها برای کمک به ساختار شبکه استفاده می‌شود، وجود ندارد. بلکه فقط تعدادی گره[5] بی‌سیم هستند که از طریق ارتباط با گره‌های همسایه به گره‌های غیرهمسایه متصل می‌گردند. در شکل 1-1 ساختار یک شبکه موردی سیار به عنوان نمونه آورده شده است. دایر‌ه‌های کوچک نشان‌دهنده گره‌های بی‌سیم می‌باشند و هر دایره بزرگ نشان دهنده برد مفید یک گره است. بدین معنا که هر گره دیگری که در این فاصله قرار داشته باشد می‌تواند داده‌های ارسالی این گره را دریافت کرده و آنها را از نویزهای محیطی تشخیص دهد. برای راحتی کار، این شبکه را با یک گراف متناظر نشان می‌دهند و یال‌های گراف بدین معنا هستند که دو راس آن در فاصله‌ای با یکدیگر قرار دارند که می‌توانند پیام‌های یکدیگر را دریافت کنند. در واقع گره‌هایی که در فاصله برد مفید یکدیگر قرار دارند، در نمایش گرافی با یک یال به آن متصل می‌شوند. شکل ‏1‑1: ساختار شبکه موردی سیار در شبکه‌های موردی، سیار بودن گره‌ها ممکن است باعث تغییر مسیر بین دو گره شود. همین امر است که باعث تمایز این شبکه‌ها از دیگر شبکه‌های بی‌سیم می‌شود. با وجود تمامی این مشکلات، از شبکه‌های موردی در موارد بسیاری استفاده می‌شود. دلیل این امر سرعت و آسانی پیاده‌سازی این شبکه و همچنین عدم وابستگی آن به ساختارهای از پیش بنا شده است. از موارد استفاده شبکه‌های موردی می‌توان به کاربردهای شخصی مانند اتصال لپتاپ‌ها به یکدیگر، کاربردهای عمومی مانند ارتباط وسائل نقلیه و تاکسی‌ها، کاربردهای نظامی مانند ارتش و ارتباط ناوگان جنگی و کاربردهای اضطراری مانند عملیات امداد و نجات اشاره کرد.

1-1-1 خصوصیات شبکه‌های موردی سیار

این شبکه نیز مانند انواع شبکه­های دیگر دارای ویژگی­هایی است که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد[1]:
  1. ترمینال خودمختار[6]: در این شبکه، هر ترمینال یک گره مستقل است که ممکن است در حالت میزبان یا مسیریاب عمل نماید. به عبارت دیگر در موقع پردازش به عنوان یک میزبان عمل می­کند و همچنین هنگامی که نیاز به عملیات مسیریابی باشد نقش مسیریاب را ایفا کند.
  2. عملیات توزیعی[7]: از آنجایی که هیچ ساختاری برای کنترل عملیات به صورت مرکزی در شبکه وجود ندارد، کنترل و مدیریت شبکه بین ترمینال­ها به صورت توزیع شده انجام می­شود. گره­ها در این شبکه باید با یکدیگر مشارکت کنند و هر گره به عنوان یک تقویت‌کننده عمل می­کند.
  3. توپولوژی شبکه پویا[8]: از آنجایی که گره­ها سیار هستند، توپولوژی شبکه ممکن است به سرعت و به صورت غیرقابل پیش بینی تغییر کند و اتصالات میان ترمینال­ها ممکن است در یک زمان تغییر کند.
  4. تغییر ظرفیت اتصال[9]: نرخ خطای بیتی در این شبکه بالا است. یک مسیر انتها به انتها می‌تواند توسط چندین جلسه، مشترک شود. کانالی که ترمینال­ها را متصل می­کند هدفی برای نویز، ناپدید شدن و تداخل می­باشد و پهنای‌باند کمتری از یک شبکه سیمی دارد. در تعدادی از طرح­ها مسیر بین هر جفت از کاربران می­تواند اتصالات بی­سیم متعددی را بپیماید.
  5. ترمینال­های سبک وزن: در بعضی حالت­ها، گره­های این شبکه، وسایل سیار با ظرفیت پردازش کم، اندازه حافظه کوچک، قابلیت ذخیره‌سازی انرژی کم هستند. این وسایل نیاز به الگوریتم­های بهینه شده و روش­هایی که عملیات محاسباتی و ارتباطی را بهینه می­کنند، دارند.
  6. چند گامی: به دلیل فقدان مسیریاب و دروازه­های مرکزی، میزبان­ها، خود وظایف مسیریابی را انجام می‌دهند. بنابراین، بسته­ها، مسیرهای "چند گامی" را دنبال می­کنند و قبل از اینکه به مقصدشان برسند از میان گره­های متحرک متفاوت، عبور می‌کنند. به سبب عدم اطمینان به این چنین گره­هایی، این خصوصیت یک آسیب­پذیری جدی را نمایش می­دهد.
  7. بی­شکلی[10] : تحرک و اتصال بی­سیم گره­ها این اجازه را می­دهد که گره­ها به طور دلخواه وارد شبکه شده یا از آن خارج شوند، و بدین صورت به یک گره این امکان را می­دهد که به صورت عمدی، اتصالات را شکل دهد یا آن را بشکند. بنابراین توپولوژی شبکه هیچ شکل ثابتی نه از لحاظ اندازه و نه از لحاظ پیکربندی نخواهد داشت. هر راه حل امنیتی باید این ویژگی را نیز در نظر داشته باشد.

1-1-2 مزایا

مزایای شبکه موردی سیار عبارتند از[1]:
  1. سرعت توسعه آن زیاد است.
  2. به سادگی و با صرف هزینه پایین قابل پیاده­سازی است.
  3. به هیچ زیرساختی نیاز ندارد.
  4. دارای پیکربندی خودکار است.
  5. هر یک از ایستگاه­ها به عنوان یک مسیریاب نیز ایفای نقش می­کند.
  6. انعطاف­پذیر است. به عنوان مثال، دسترسی به اینترنت از نقاط مختلف در محدوده تحت پوشش شبکه امکان­پذیر است.
  7. دو ایستگاه موجود در شبکه می­توانند به طور مستقل از دیگر ایستگاه­ها، با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و انتقال اطلاعات کنند.

-1-3 معایب

صرف­نظر از کاربردهای جذاب، ویژگی­های این شبکه باعث محدودیت­هایی در استفاده از این شبکه­ها شده است، که باید بررسی شوند. یکی از چالش­های بسیار مهم در این نوع شبکه ­ها، عدم وجود زیرساخت ثابت می­باشد، از اصلی­ ترین مشکلات موجود در این نوع شبکه می­توان به موارد زیر اشاره کرد:
.......
فهرست مطالب
۱    مقدمه        2
۱-۱    شبکه موردی سیار چیست؟    2
۱-۱-۱خصوصیات شبکه‌های موردی سیار    3
۱-۱-۲مزایا        5
۱-۱-۳    معایب        5
۱-۱-۴کاربردهای شبکه موردی سیار    7
۱-۲    صوت بر روی اینترنت    7
۱-۲-۱مزایای صوت بر روی اینترنت    8
۱-۲-۲مشکلات صوت بر روی اینترنت    9
۲    کارهای انجام شده        11
۲-۱    طبقهبندی پروتکلهای مسیریابی    11
۲-۱-۱پروتکلهای مسیریابی مبتنی بر جدول    12
۲-۱-۲پروتکلهای مسیریابی واکنشی    15
۲-۲    ارزیابی و مقایسه دو پروتکل مسیریابی واکنشی و مبتنی بر جدول    18
۲-۳    کیفیت خدمات VOWLAN    19
۳    روش تحقیق        30
۳-۱    صوت برروی اینترنت    30
۳-۲    کیفیت خدمات برای VOIP    32
۳-۳    مهندسی شبکه برای دستیابی به بهره وری و کیفیت خدمات    34
۳-۳-۱مهندسی ترافیک شبکه    34
۳=۳-۲ مهندسی پیاده‌سازی شبکه    35
۳-۴    شبکه موردی سیار    35
۳-۵    پروتکل های مسیریابی مبتنی بر جدول    36
۳-۶    پروتکل های مسیریابی مبتنی بر تقاضا    37
۳-۷    پروتکل‌های مسیریابی ترکیبی    37
۳-۸    روش و ابزار گردآوری داده ها    38
۳-۹    روش تحقیق    38
۳-۱۰    خلاصه فصل    38
۴    تجزیه و تحلیل اطلاعات        40
۴-۱    مقدمه    40
۴-۲    بررسی روش های تامین کیفیت سرویس در OLSR    41
۴-۲-۱توصیف OLSR    41
۴-۲-۲روشهای موجود تامین کیفیت سرویس در این پروتکل    43
۴-۳    نتایج شبیه سازی NS2 و ارزیابی آن    45
۴-۳-۱معرفی محیط شبیه سازی    45
۴-۳-۲نتایج شبیه سازی    46
۵    نتایج و کارهای آینده    63
۶ منابع و ماخذ    71

قیمت فایل ورد پروژه :  9000 تومان

 دانلود فایل ورد بلافاصله بعد از پرداخت هزینه

بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود پایان نامه به شما نشان داده می شود

پشتیبانی سایت :        09010633413

 

فایل مورد نظر خودتان را پیدا نکردید ؟ نگران نباشید . این صفحه را نبندید ! سایت ما حاوی حجم عظیمی از پایان نامه های دانشگاهی است. مطالب مشابه را هم ببینید. برای یافتن فایل مورد نظر کافیست از قسمت جستجو استفاده کنید. یا از منوی بالای سایت رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و همه فایل های رشته خودتان را ببینید

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی