کالج فایل

کالج فایل مرجع دانلود پایان نامه و مقالات دانشگاهی رشته های پرطرفدار

کالج فایل

کالج فایل مرجع دانلود پایان نامه و مقالات دانشگاهی رشته های پرطرفدار

پیوندهای روزانه
مطالعه-و-بررسی-تأثیر-زمان-و-ماتریس-غضروف-(داربست)-بر-تکوین-سلولهای-پایه-ای-بلاستما-به-کندروسیت
مطالعه و بررسی تأثیر زمان و ماتریس غضروف (داربست) بر تکوین سلولهای پایه ای بلاستما به کندروسیت
فرمت فایل دانلودی: .rar
فرمت فایل اصلی: Doc
تعداد صفحات: 9
حجم فایل: 2801 کیلوبایت

متن زیر قسمتهایی از فایل اصلی می باشد فایل اصلی در  9 صفحه به صورت فایل ورد و قابل ویرایش می باشد

مطالعه و بررسی تأثیر زمان و ماتریس غضروف (داربست) بر تکوین

سلولهای پایه ای بلاستما به کندروسیت

 

مریم قربانی

 

-         چکیده

این تحقیق یک مطالعه توصیفی- تحلیلی، از نوع مقطعی (Cross sectional) و موردی-  شاهدی (Case-control) می باشد. روش جمع آوری داده های آزمونهای آماری در این مقاله، مشاهده، شمارش و ثبت می باشد. نمونه های آزمایشگاهی شامل 15رأس خرگوشهای سفید نر نژاد نیوزلندی 5-4 ماهه، که از موسسه تحقیقاتی سرم و واکسن سازی رازی مشهد تهیه گردیدند، می باشد. برای انجام آزمونهای آماری از روش کولموگروف-اسمیرنف برای نرمالیته بودن توزیع پراکندگی داده ها و ضریب همبستگی پیرسون برای تعیین رابطه معنادار متغیرهای زمان و غضروف شفاف (داربست) استفاده گردید. همانگونه که در این تحقیق مشاهده می شود، نتایج آزمونهای آزمایشگاهی و آماری بر روی مشاهدات هر نتایجی دو یکسان را نشان می دهد. بر این اساس فرضیه های اصلی که وجود رابطه معنادار زمان و غضروف شفاف (داربست) بر آرایش سلولی بود، همگی تأیید می گردند. برای رابطه معنادار متغیرهای فرضیه های اصلی یک رابطه ریاضی (مدل رگرسیونی) نیز در این مقاله ارائه گردید.

 

-         کلمات کلیدی

Tissue engineering, Blastema, Scaffold, Hyaline cartilage

 


-         مقدمه

امروزه تلاش های فراوانی به منظور درک مکانیزم های کامل تر فرآیندهای القاء سلولی و بهره گیری از این تجربـیات در توسعه علم مهندسی بافت انجام می گـیرد (Gospodarowicz, D. 1976). در این رابطه به منظور انجام تجربیات آزمایشگاهی از حیوانات آزمایشگاهی مختلفی استفاده گردیده است(Santos-Ruiz, L. et al., 2002) . یکی از این حیوانات خرگوش می باشد که اگر سوراخی را در لاله گوش آن ایجاد نمائیم تمام بافتهای از بین رفته شامل غضروف، پوست، مو، غدد و ...... ترمیم می شوند که این ویژگی در هیچ پستاندار مطالعه شده دیگری مشاهده نشده است (Goos, R.J. et al., 1975).

بررسی های قبلی نشان داده اند که خرگوش ها و بخصوص لاله های گوش این جانوران (pinna) میتوانند مدلهای تجربی زنده جالبی به منظور مطالعات فرآیند ترمیم، تمایز سلولی و تکوین سلولی باشند (Shahri, N.M., 2003). بنابراین برداشت و کاشت یا پیوند بافت های جنین یا بافت های مشابه به بافتهای جنین مثل بافت بلاستما از روش های تجربی ارزشمندی می باشند که در مطالعات فرآیند القاء و تمایزات سلولی توسط محققین مختلف در طی چند دهه قبل بکار گرفته شده است. تا کنون تئوری های زیادی در مورد قابلیت بازسازی اندام حرکتی در دوزیستان دم دار توسط محققین مختلفی ارائه گردیده است. اساس تمام این تئوری ها بر پایه حالت چند پتانسیلی سلولهای موجود در بافت بلاستما پایه گذاری شده است. همچنین بر اساس بعضی تئوریها تمایز سلولها ی بلاستمائی تحت تاثیر عوامل محیطی شناسائی شده است. همچنین تحقیقات دیگر نشان داده است که سن بافت بلاستما و زمان برداشت بافت در تمایزات آینده سلولهای این بافت حائز اهمیت می باشد (Pietsch, P., 1962). مهندسی بافت براساس سه ترکیب اصلی بافت های بیولوژ یکی یعنی ماتریکس خارج سلولی, مولکول های پیام رسان و سلول بنیان نهاده شده است که بترتیب توسط داربست, فاکتورهای رشد و سلول شبیه سازی میشود. یکی از ویژگی های مهم داربست های مهندسی بافت داشتن شبکه متخلخل مرتبط بهم جهت تغذیه رسانی سلول، دفع ضایعات سلولی، تشکیل ماتریکس خارج سلولی و رگزایی است (Polak, J.M. et al., 2006). این داربست های بیولوژیکی تشکیل شده از(Extracellular matrix=ECM)  ماتریکس خارج سلولی هستند که عموما برای تجدید بنای بافت های آسیب دیده یا بافت های از دست رفته استفاده می شود (Tottey, S. et al., 2011). نتایج مطالعات قبلی نویسنده نشان داده است که دو متغیر زمان و و غضروف شفاف (داربست) در تکوین سلولهای پایه ای بلاستما به کندروسیت می توانند نقش داشته باشند. از این رو نویسنده در این مقاله در پی بررسی رابطه معنادار بین دو متغیر ذکر شده با آرایش سلولی بلاستما می باشد. در ادامه به بیان مسئله و فرضیه های طرح شده پرداخته می شود.



دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی